Un article de Pau Serdà (4t d’ESO).
El dijous 9 de març alumnes del Taller Artístic de quart d’ESO, acompanyats per el nostre professor David, hem visitat les instal·lacions del taller d’escultura Quagga, situat al municipi de Sant Marti Sarroca.
Allà en Ramon López (biòleg i escultor) i la Joana Travé (artista plàstic) ens van mostrar el procés de creació d’una escultura, des dels seus inicis (documentació, esbossos, propostes, prototips a escala…) fins a la execució final de l’obra (construcció de l’estructura, modelat, pintura, caracterització, etc).
Vam poder veure diferents tipus de projectes que estan realitzant actualment a l’estudi, com ara un drac articulat de 12 metres de longitud, la reproducció d’un neandertal, i una col·lecció de totes les especies de conills existents.
El que més ens va sobtar va ser tot el treball documental previ que hi ha darrera de qualsevol d’aquestes escultures. S’ha d’estudiar amb profunditat l’anatomia dels animals que es volen modelar per tal de donar una sensació de realisme, de tal manera que semblin que estan vius.
Ens han ensenyat també els materials i les eines que utilitzen per dur a terme les obres, com es construeix un motlle d’una peça, com es realitza la còpia dins d’aquell motlle, com s’ajunten totes les peces per muntar la figura i obtindre la figura final. També com pinten, és una part molt important, ja que dóna l’acabat final a la peça i no es pot realitzar de qualsevol manera, ja que pot fer que la figura quedi amb un mal aspecte.
Ha estat una sortida molt interessant ja que hem après moltes coses i no ens pensàvem que tant a prop de la nostra escola hi hagués una empresa que treballa per a museus d’arreu del món.
Des d’aquí agraïm el temps que ens van dedicar el Ramon i la Joana!
Us deixem l’enllaç i algunes fotos per poder veure com treballen.
http://www.quagga.cat/
https://www.instagram.com/_quagga/