
Una de les activitats del crèdit de síntesi d’aquest curs ha estat un taller de cuina Master Xef. Una de les finalistes del concurs de televisió, l’Aina Roglan, va venir a explicar la seva experiència i a fer de jurat de les receptes que van preparar les alumnes. La Carlota Gonzàlez (1r ESO B2) ha fet un resum de la visita de l’Aina a Camp Joliu i també ens explica el seu pas pels càstings.
Text: Carlota González
Fotos: Leire Gutiérrez
L’Aina és una de les nenes que va participar a la segona edició de Master Xef Junior. La seva experiència l’ha resumit en una paraula: “impressionant”. Va venir a la nostra escola i a continuació us deixem amb les preguntes que ella ens va contestar.
- Per què et vas presentar a Master Xef Junior?
Em vaig presentar perquè des de petita ja cuinava i m’agrada molt. Jo em volia presentar a la temporada 1, però els meus pares volien veure la primera edició, i si els hi agradava, m’apuntaria a la segona, i així va ser.
- Quants anys tenies quan et vas presentar?
Quan em vaig presentar, tenia 11 anys i ara tinc 14, a punt de fer-ne 15.
- Quant dura la gravació del programa i qui et va acompanyar aquest temps?
Si et quedes totes les proves, dura un mes i mig. Em va acompanyar la meva mare, perquè el meu pare havia de treballar.
- Trobaves a faltar la teva família?
La trobava una mica en faltar, però em parava a pensar fins on havia arribat i tot el que havia fet i vaig pensar que volia aprofitar l’experiència.
- Quin es el plat que més t’agrada cuinar?
El que més m’agrada, és la rebosteria
- Durant el programa, vas fer amics?
Si, tots érem amics, alguns més que els altres, però tots érem amics.
- Què passa quan tornes a l’escola?
Quan vaig tornar a l’escola tots els meus amics em van preguntar on havia estat i vaig tenir que inventar-me una història perquè no podíem dir res del nostre pas pel programa.
- Què vols ser de gran?
De gran vull fer alguna cosa relacionada amb els números, com per exemple Econòmiques.
- Quan tornes a veure als teus companys?
A l’estiu vaig als campaments Master Xef i ens tornem a trobar tots, és molt divertit i ens ho passem molt bé. També em faig amiga de molta gent i fins i tot fem trobades després.
LA MEVA EXPERIÈNCIA A MASTER XEF
De petita vaig anar als càstings de Master Xef. A mi, no m’agradava molt la cuina però la meva mare em va dir que ho intentés. Quan hi vaig anar tenia vuit anys, l’edat mínima per anar-hi.
La temporada en la que em vaig presentar era la tercera
El primer càsting consistia en fer un vídeo cuinant, i jo vaig fer ous ferrats. Després em van trucar que havia passat a la següent prova i consistia en fer-te un altre vídeo i més tard em van tornar a trucar i vaig anar a Barcelona on hi havia moltíssimes persones per fer el càsting.
En aquesta prova, havies de portar una recepta mig preparada de casa i preparar-la una mica allà. Si passaves aquesta prova et donaven una cullera.
Quan els jutges van donar les culleres, una va ser per mi i em va fer molta il·lusió. Vaig anar corrent cap els meus pares i em van felicitar.
A la següent prova, ens donaven un ingredient sorpresa i havíem de fer una recepta. L’ingredient que ens van donar va ser el tomàquet.
Els meus companys van fer “ratatuille”, “salmorejo” i jo com que no sabia fer res, només una “quiche” vaig fer una amanida, i per tant no vaig passar més càstings. Tot i això va ser una molt bona experiència i en tinc molt bon record.