Estil camp Joliu - El blog educatiu de l'escola Camp Joliu  - 

Estil Camp Joliu

  • Infantil
  • Primària
  • Secundària
  • Alumni
  • Famílies
  • Ràdio Joliu

Projecte d’emprenedoria: “Convida’m a sopar”

by Camp Joliu / Diumenge, 09 octubre 2016 / Published in PORTADA, Secundària

El treball per projectes permet que l’alumne sigui el protagonista del seu aprenentatge. Es tracta d’una metodologia que permet treballar diferents temes i de diferents assignatures. Per això us volem explicar com desenvolupem a Camp Joliu un projecte pas a pas i quins objectius podem assolir.

Títol del projecte: Convida’m a sopar

Curs: 1r ESO. Maig 2016

Assignatura: Educació Visual i Plàstica

Professora: Magda Minguet

Objectiu: Crear grups de treball que dissenyin el rètol, les cartes, els logotips, els uniformes i l’espai d’un restaurant inventat.

Desenvolupament del projecte:

  1. Es fan els grups de treball i comença la pluja d’idees. Busquen nom i temàtica dels seus restaurants. Totes les propostes que fan els grups són diferents: restaurant mexicà, cuina d’autor, cuina francesa, restaurant amb patinadors i un espai de dolços i cupcakes.
  2. Es dissenya el logotip i el rètol del restaurant.
  3. Disseny de targetes de visites i repartir encàrrecs. Han de pensar en les diferents tasques i responsabilitats que hi ha en una empresa per distribuir-les: gerent, director, cap de sala, cap de cuina, comptabilitat, fer comandes, cambrers, etc.
  4. Elaboració de la carta. Cal trobar plats propis de cada restaurant. Busquen a internet plats de la cuina francesa, de la mexicana… Han de posar preu a tots els productes que tenen a la carta.
  5. Disseny del vestuari. Dibuixen uniformes amb trets distintius de cada restaurant.
  6. Disseny del local. Fan la distribució de la planta del restaurant: cuina, sala, banys, jardins, reservats…
  7. Gallery Work. Cada grup prepara la presentació del seu projecte i fa una exposició en una taula. A les taules hi trobem: les cartes plastificades, maquetes de restaurants, recreacions de plats. Algunes alumnes van amb l’uniforme que han dissenyat.
  8. Exposició oral de les característiques de cada restaurant.

Què hem treballat?

Intel·ligència verbal:  en la redacció de les cartes, de les targetes… També treballen la comunicació oral en l’exposició final.

Intel·ligència visual i espaial: disseny de logotips, targetes de visita, vestuaris i pla del restaurant

Intel·ligència matemàtica: a l’hora de posa preu a tots els productes i afegir IVA

Intel·ligència naturalista: aprenen de l’entorn buscant productes per posar a la carta i investigant sobre la gastronomia d’altres països.

Intel·ligència interpersonal: en el treball en equip i a l’hora de prendre acords de manera conjunta.

Intel·ligència intrapersonal: en la pluja d’idees que promou la reflexió personal i en l’actitud d’emprenedoria.

Us deixem imatges dels projectes!

Maqueta del restaurant Sugar Sweet:

 img_0082

Projecte del restaurant Rolling Food “donde la comida rueda”

img_0093

Prejecte del restaurant de luxe:

img_0097

“Gallery Work” amb la cartelleria del restaurant mexicà Xapi-Xapi

img_0084

Detall del Gallery Work del restaurant “Four Sensations”

img_0085

  • Tweet

About Camp Joliu

What you can read next

Aprenem a cosir!
Com puc fer millor de pare?
Ens formem en el treball per projectes al Col·legi Montserrat

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

logo-camp-joliu-2
  • Infantil
  • Primària
  • Secundària
  • Alumni
  • Famílies
  • Ràdio Joliu

© 2016. Tots els drets. Camp Joliu. Carretera N-340 km.1202 - 43720 L'Arboç (Baix Penedès) - Tarragona - 977670102

TOP