Text i fotos a càrrec de Montse Virgili
Avui toca psico a la sala?
M’encanta anar a la sala!
Psico, psico, psico, psico!!!!
Famílies, us escric aquestes ratlles perquè tinc la necessitat de compartir una inquietud amb tots vosaltres. Despertar els meus fills/es cada matí és missió impossible. Paraules dolces de bon dia, cantar cançons o posar la cançó del “Bon dia” dels Pets per activar la jornada…
Però hi ha dies que la dificultat és tan gran que acabes amb un to de veu elevat i dient AMUNT, ARRIBAREM TARD!!!!!
Però no sempre és així. Alguns dies de la setmana aquesta missió impossible desapareix quan dius les paraules màgiques: – Avui hi ha psico!!!
I com a pares et qüestiones quina recepta màgica té la psicomotricitat per tal de fer una rutina matinera tan agradable.
TOP 10 DE LA SALA DE PSICOMOTRICITAT
- La sala és un espai dissenyat i cuidat per tenir un ambient de benestar i seguretat. Els infants es senten còmodes i acollits.
- És un espai amb unes normes molt clares i concises. Aquests límits tan definits ajuden a crear un harmonia de seguretat més amplia.
- Els infants són els autèntics protagonistes. No són números ni són alumnes. Ells són el Marc, l’Arlet, el Josep… La sala dona l’oportunitat a cada nen/a aprendre consciència d’ell mateix com a subjecte i diferenciar-se de la resta.
- La sala de psicomotricitat és un espai on permet escoltar activament i expressar lliurament totes les inquietuds, les angoixes, les experiències i les fantasies de cada infant.
- Dins la sala de psicomotricitat hi ha l’oportunitat d’equivocar-se sense jutjar. Respectar el ritme d’aprenentatge de cada infant és un pilar essencial.
- Les sessions de psicomotricitat permeten treballar les pròpies pors d’una manera lúdica. Desculpabilitzar les situacions angoixants dels propis fills/es a través de la simbolització permet superar-les més fàcilment.
- L’oportunitat de representar les situacions viscudes dins la sala a través del dibuix, el modelatge o la construcció permet posar paraules a l’acció i passar del moviment el pensament.
- La relaxació és una fase de pausa, de calma de comunicació interna. És una espai de reflexió intrapersonal que permet reconstruir-se després d’una fase de expressió motriu d’alta intensitat.
- La psicomotricista presenta una proposta atractiva pels infants. És una proposta oberta on cada nen/a juga lliurament fen volar la seva creativitat i la seva imaginació.
- La sala dona l’oportunitat de destruir sense culpabilitat. Una destrucció que prepara el nen/a per la construcció de la consciència corporal, la clau per un bon desenvolupament global de l’infant.
Conversa a les 07:00h d’un dia entre setmana:
- Ring-ring-ring…
- Bon dia, avui ens posem el xandall de l’escola.
- Pares, avui hi ha psico?
- Sí, avui toca psico.
- Visca, avui aniré a la sala de la PSICOFELICITAT!!!
«Los niños necesitan comida y agua para sobrevivir. Para vivir, necesitan amor y poder jugar» Ressurrecting Childhood
Quina manera mes bonica d ensenyar als infants,de que es coneguin, de que juguin i de que interactuin.enhorabona!!!